Vrijwilliger worden, en nu?

Lijkt het u of jou leuk om mee te helpen met de activiteiten van Het Anker? Van harte welkom. Bij Het Anker Charlois zijn we altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met een hart voor kinderen, jongeren en hun ouders uit Charlois. Ook HBO, MBO en maatschappelijke stage kunnen we bieden. Als je op deze link klikt, kom je op de pagina met vacatures die we op dit moment beschikbaar hebben. Alle vacatures zijn op vrijwillige basis.


Aannamebeleid nieuwe vrijwilligers
Als je interesse hebt om bij Het Anker Charlois aan de slag te gaan als vrijwilliger of stagiaire kun je contact opnemen met onze coördinator kinderwerk Eline Ditsele (info @ hetankercharlois.nl). We verwachten een korte beschrijving van wie je bent en wat je bij Het Anker Charlois zou willen doen per mail en indien beschikbaar je CV. Vervolgens wordt je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met Eline Ditsele. Zij zal je meer vertellen over Het Anker Charlois en de vacature. Ook zijn we benieuwd naar jouw talenten en hoe je die bij Het Anker Charlois in zou kunnen zetten. Eventueel kun je een keer komen kijken tijdens een activiteit om de sfeer te proeven of wordt er een ingroei-/inwerkperiode afgesproken.
Als je besluit om vrijwilliger te worden, vul je een formulier in met je contact gegevens en worden er tussen jouw en Eline concrete afspraken gemaakt over je taken en inzetbaarheid. Tijdens dit gesprek krijg je ook uitleg over de gedragscode en de vertrouwenspersoon. Vervolgens vraag je een Verklaring Omtrent Gedrag aan en je kunt aan de slag!
 

Gedragscode
Binnen Het Anker Charlois werken we met een gedragscode rondom ongewenst (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Tijdens activiteiten met kinderen ben je altijd met z’n tweeën en we helpen elkaar om positief voorbeeld gedrag te laten zien aan de kinderen. Klik op hier voor de gedragscode.
 

Vertrouwens(contact)persoon
In het kader van deze  gedragscode hebben we als bestuur dhr. J. Tinke bereid gevonden vertrouwenspersoon te zijn rondom (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Indien je twijfels of vragen hebt of een situatie wil bespreken, kun je contact opnemen via vertrouwenspersoon @ hetankercharlois.nl.